הבלוג של בוסטר מונסטר

בוסטר מונסטר / קידום אורגני /  5 פרמטרים שמשפיעים על דירוג האתר שלכם בגוגל לשנת 2015

 5 פרמטרים שמשפיעים על דירוג האתר שלכם בגוגל לשנת 2015

נכתב על ידי
בקטגוריה קידום אורגני

לאחרונה פרסמה חברת Searchmetrics דו”ח המפרט את תוצאותיו של מחקר שבחן את הפרמטרים שמשפיעים ביותר על דירוג אתרים בגוגל ארה”ב בשנת 2015. Searchmetrics היא חברה גלובלית המספקת פלטפורמת SEO לפיתוח ויישום של אסטרטגיית תוכן. כיום החברה משרתת 100 אלף משתמשים מ-800 מותגים מרחבי העולם, ביניהם T-Mobile, eBay ו-Siemens. ניסיונה הרב של החברה והכלים המתקדמים שפיתחה סייעו לה בביצוע מחקר זה, שמסקנותיו מרחיקות לכת וצריכות לעניין כל מי שמתעניין בקידום האתר שלו.

המחקר התמקד בשאלות הבאות: מהם הגורמים החשובים ביותר לדירוג בשנת 2015? מהי השפעתם ביחס לשנים עברו? ומהם הערכים של כל גורם שיכולים למקם את האתר באחת מעשרת תוצאות החיפוש הראשונות בגוגל? הדו”ח סוקר את 36 הגורמים החשובים ביותר לדירוג שמצאו Searchmetrics, אשר מתבססים על 30 תוצאות החיפוש הראשונות עבור 10,000 מילות מפתח. כל גורם קיבל מ-Searchmetrics ציון משוקלל המסמל את השפעתו על הדירוג:

  • 1- = בעל השפעה שלילית על הדירוג
  • 0 = ללא השפעה
  • 1 = בעל השפעה חיובית
  • 2 = בעל השפעה חיובית מאד

מדד נוסף שהדו”ח התייחס אליו היה הקורלציה בין הגורם הנמדד ובין מיקום האתר בתוצאות החיפוש. תוכלו לקרוא את הדו”ח המלא כאן, או לעיין באינפוגרפיקה שמסכמת אותו בצורה מקורית כחפיסת קלפים. להלן מקרא שיעזור לכם להבין את האינפוגרפיקה:

קלף מתוך סקר הדירוג

אנחנו בחרנו להציג חלק מהפרמטרים שהוצגו בו:

1. מספר מילים

ב-2015 מספר המילים במסמכי HTML עלה בהשוואה לשנת 2014. כך למשל, בעוד שב-2014 מספר המילים הממוצע בדף נחיתה היה 902, ב-2015 מספר זה עלה ל-1140 מילים. מספר המילים הממוצע באתרים שהופיעו בעשרת הדירוגים הראשונים בגוגל היה 1285. הציון במדד Searchmetrics הוא 2 (השפעה חיובית מאד). הקורלציה עומדת על 0.07 ונמצאת בירידה בהשוואה ל-2014, כלומר, ההבדלים בין 30 האתרים הראשונים בחיפוש הפכו לקטנים יותר: מאז שנה שעברה תוכן ארוך הפך לסטנדרטי.

2. עיצוב רספונסיבי של האתר

עיצוב רספונסיבי של אתר הוא עיצוב שמאפשר לצפות בעמודי האתר בצורה מיטבית במגוון מכשירי קצה (מחשב שולחן, טאבלט, סמארטפון וכו’). ל-33 אחוזים מבין האתרים שהגיעו לעשרת הדירוגים הראשונים בחיפוש יש עיצוב רספונסיבי. הקורלציה שהתקבלה היא 0.06, כלומר, יש מתאם חיובי בין דירוג העמוד בגוגל ובין מידת הרספונסיביות שלו. ציון במדד 2.

3. מהירות האתר

אין דבר מעצבן יותר מאתר שנטען לאט, “נתקע” או שהמעבר בין עמוד לעמוד בתוכו הוא אטי בצורה מטריפה. גם גוגל, מתברר, לא מפרגן לאתרים איטיים. מאחר ש-Searchmetrics ערכו חישוב חדש לגורם זה ב-2015, אין אפשרות להשוות את התוצאות של השנה לתוצאות של שנת 2014; במקום זאת, נערכה השוואה בין מהירות הטעינה של אתרים במחשבי שולחן לעומת  טעינתם במובייל עבור 2015. התמונה שמתקבלת ברורה מאד – מהירות הטעינה במובייל גבוהה יותר, בין היתר משום שגדלי הקבצים קטנים יותר במובייל. כמו כן, לעמודים המדורגים גבוה יותר בגוגל זמן טעינה קצר יותר – קיימת קורלציה חיובית הן עבור מחשבי שולחן (0.04) והן עבור מובייל (0.08). בעשרת המקומות הגבוהים ביותר בגוגל, זמן הטעינה הממוצע עבור עמוד אינטרנט במחשב שולחן הוא 1.16 שניות, ועבור אותו עמוד במובייל 1.10 שניות. ציון במדד Searchmetrics: 2.

האינפוגרפיקה הבאה מאתר Kissmetrics, מדגימה היטב את ההשפעה הרבה שיש למהירות האתר, הן על חוויית המשתמש והן על הדירוג במנועי חיפוש:

כבר ב-2010, גוגל הכריזה שלמהירות האתר תהיה השפעה על דירוגו בתוצאות החיפוש. הסיבה המשוערת לכך היא שאתרים שהמהירות שלהם נמוכה מספקים חוויית משתמש פחות טובה, ולכן פחות “מגיע” להם להופיע ראשונים בתוצאות החיפוש. ואכן, סיבה זאת מהדהדת גם בהשפעה של מהירות הטעינה על הגולשים באתר: עיכוב של כמה שניות או אפילו שניה אחת בטעינה או במעבר מעמוד לעמוד יכול לגרום לגולשים לעזוב את האתר במהירות. לכך, מן הסתם, יש השפעה גם על ההמרות.

4. כמות דומיינים שמפנים לאתר

למספר הדומיינים שמפנים אל האתר יש חשיבות גדולה מאד עבור דירוג האתר. מספר זה מעיד על המודעות הציבורית למותג ועל רלוונטיות התוכן שבאתר. בקרב האתרים המדורגים בעשירייה הראשונה של תוצאות החיפוש, מספר הדומיינים שהפנו אליהם היה גבוה בהשוואה לאותו המספר ב-2014 ועמד על 18,903 (!) בממוצע. דבר זה נכון במיוחד עבור מותגים, שכן תוצאה זאת נצפתה גם עבור האתרים שנמצאים ב-30 המקומות הראשונים בגוגל, אך במידה פחותה יותר (10,456 דומיינים בממוצע לאתר). הקורלציה בין מספר הדומיינים המפנים לבין דירוג בגוגל עומדת על 0.22. ציון במדד Searchmetrics: 2.

5. נוכחות ברשתות חברתיות – ובפרט, פייסבוק

המחקר התייחס גם לנוכחות של אתרים ברשתות חברתיות (פייסבוק, גוגל פלוס, טוויטר ופינטרסט). על אף שכל הרשתות הנ”ל קיבלו ציון 0 במדד Searchmetrics, כלומר, אין להן השפעה על הדירוג, בכל זאת נמצאו מתאמים גבוהים בין האתרים הנמצאים בדירוגים גבוהים בגוגל ובין נוכחותם ברשתות החברתיות. כך למשל, מספר הלייקים והשיתופים שקיבלו עמודים שנמצאים בעשרת התוצאות הראשונות בגוגל עומד על 6504 בממוצע והמתאם הוא 0.28. לעמודים שנמצאים במקום הראשון בתוצאות החיפוש יש פי שניים יותר לייקים ושיתופים מפייסבוק בהשוואה לאתרים שנמצאים במקום השני.

סיכום

ישנם גורמים רבים ומגוונים שיכולים להשפיע על דירוג האתר שלכם בגוגל. במאמר זה קיבלתם טעימה קטנה מכמה מהגורמים המשמעותיים ביותר, אך לצורך העמקה בתחום, אנו ממליצים לקרוא את המחקר במלואו.

בוסטר מונסטר
בוסטר מונסטר
אני מפלצת חמודה שניזונה משומן של אתרי אינטרנט איטיים. רוב הזמן די עסוקה, אבל אחראית ומסורה. מתחייבת לשפר את זמן העליה של האתר שלך בתוך שבוע ימים. זה אומר שבשעה שאהיה עסוקה בלשפר את האתר הבא שלי, הלקוחות שלך כבר יקבלו חוויה מהירה וכיפית באתר שלך.
כתבות אחרונות
want to setup a date

Booster Monster would be delighted to meet and get to know you! (-:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

האצת אתרי מובייל
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/boostermonster.com/public_html/wp-content/themes/Jupiter-child/footer.php on line 452